Wie ben ik?

kamillezelfst.naamw. [ka’mɪlə]plantje met geurende bloemen waarvan je thee kunt zetten om te kalmeren


Wie ben ik? Mama, dochter, echtgenote, collega, vriendin, tante, zus, …. dat allemaal, en ik ben ook mezelf. Wie ben ik al die tijd en wie ben ik echt? Natuurlijk helpt het wellicht voor jullie om te weten dat Geweldloze Communicatie sinds 2014 deel uitmaakt van mijn leven, Aletha Solter mij gecertificeerd heeft als instructeur in Aware Parenting, en er naast een diploma bio-ingenieur een diploma volgde uit één van mijn passies namelijk leerkracht. En dat ik mama ben van twee jonge kindjes en in Gentbrugge woon misschien?


Maar in essentie hoop ik dat je bij me terecht bent gekomen omdat je nieuwsgierig bent om te (her)ontdekken wie jij van binnen bent als je geen ouder (of andere opvoeder) bent én tegelijk zo heel graag wilt dat jouw kinderen zoveel mogelijk helemaal zichzelf kunnen zijn. Dat ze op elk moment in zichzelf de houvast en het vertrouwen vinden om de wegen te bewandelen naar wat voor hen belangrijk is in het leven. 


Aware Parenting bracht mij zulke mooie handvaten en inzichten om op elk moment en in elke situatie opnieuw het contact met mezelf te vinden en te voelen wat ik nodig heb, en ook mijn kinderen te begeleiden hetzelfde te doen. Het is allesbehalve een opvoedingsmethode, maar eerder een filosofie gericht op het nieuwsgierig zijn naar wat jij en je kind al zijn en nodig hebben om dat helemaal authentiek tot uiting te kunnen brengen en daarin rust te ervaren.


Voel maar hoe dit voor jou is. En voor het geval je dat zou interesseren, geef ik je alvast mee wat voor mij van nature belangrijk is: op gemak stellen, verbinden en invoelen, ruimte scheppen, waarderen, ondersteunen. 
Bedankt om me uit te nodigen in het groeiproces dat ouderschap is en helemaal van jou en voor jouw kind is. Het geeft me zo ontzettend veel voldoening en plezier om in dit proces van jou betrokken te mogen zijn.