Wat andere ouders zeggen

‘Met heel plezier en recht uit ons hart, een stukje ‘review’:

Ik ben al redelijk vertrouwd met de basisprincipes van aware parenting, zoals je weet, en mijn moederhart en gezond verstand voelen heel duidelijk aan dat dit soort aanpak klopt, althans voor ons. Hoe meer we inzetten op de verbinding met onze kinderen en ons bewust zijn van hun gevoelens en noden, hoe beter onze band en hoe gemakkelijker opvoeden wordt. Of nee, misschien niet gemakkelijker, maar wel leuker, meer voldoening gevend, gelukkiger, dieper, liefdevoller. Hoe mooi is het als je samen met je kind oplossingen vindt, hoe veel dichter sta je dan bij elkaar!


Maar het is niet omdat we echt overtuigd zijn van deze aanpak, dat het altijd gemakkelijk is om in elke situatie te weten hoe we het best aanpakken. Of om ons niet te laten meeslepen door onze eigen gevoelens of vermoeidheid. En aangezien ons zoontje van vier dan ook nog eens heel anders in elkaar zit dan ikzelf, is het niet evident om telkens de verbinding te bereiken of om te snappen waar bepaald gedrag vandaan komt.

We hebben al zo enorm veel gehad aan onze gesprekken met jou, Camille! Ik kan het niet anders omschrijven dan dat je samen met ons de verzamelde puzzelstukjes op de juiste plaats legde zodat ze gewoon in elkaar konden klikken. Plots lijkt een probleem zo simpel dat ik niet snap hoe we dat zelf niet hadden kunnen bedenken. En de praktische tips die we meekrijgen, hebben al wonderen verricht. Het voelt zo fantastisch om te zien wat voor effect aware parenting en jouw hulp al gehad heeft op ons gezin.

Ontzettend veel dank!’

L.A. – januari 2021


‘… het toelaten van huilen was voor mij een echte eye-opener. Het vraagt wel even een klik, maar daarna voelt het zo bevrijdend. Alleen al het toelaten op zich zorgt voor rust in beide richtingen.’

J.W. – mei 2020


‘ … het vertrouwen in deze aanpak is hersteld bij mij en mijn man. Dit was echt het duwtje / de tip / het gesprek dat we nodig hadden, zeker in deze vreemde tijden waarin je als ouder extra twijfelt aan je aanpak soms …’

L.A. – mei 2020


’Aware parenting is voor mij samen groeien met je kind. Je hebt je eigen deel en het deel van je kind … Die bewustwording is er wel, maar soms mis je de handvatten. Het is daarom heel fijn dat iemand meekijkt en vanuit eigen ervaring en kennis inzichten probeert te geven. Camille is het geheugensteuntje en de bevestiging die ik nodig heb in dit proces. Ze denkt en kijkt mee, en helpt me eraan te herinneren dat ik mag doen wat ik voel ipv wat ik denk’.

T.D – juli 2020