Kaka en slechte dromen

Kleine veranderingen voor ons kunnen een grote impact hebben op onze kleintjes. Zo ook de afwezigheid van zijn klasjuf. Door omstandigheden was zij meerdere weken afwezig en dat voelde ik in het gedrag van mijn kleuterzoontje: hij uitte zich agressief naar zijn zus, kon minder verdragen, werd vaak wakker ‘s nachts van slechte dromen en deed terug kaka in zijn broek.

Nadat ik deze trend had geobserveerd gedurende een aantal dagen, probeerde ik een dag verlof te nemen. En gelukkig lukte dat. Ik zorgde ervoor dat ik zelf emotioneel was opgeladen en nam me voor een hele dag bij hem te blijven, thuis. Het was een dag zonder enige plannen of doelen, gewoon beetje knuffelen en spelen. Ik plande extra lange spelmomenten in en het deed hem zichtbaar deugd.

Op het einde van de dag had ik nog iets gepland, en moest ik hem even verlaten. Dat triggerde een hele grote huilbui en daarmee was een grote brok spanning die dag uit zijn lijfje geraakt. De nachten waren opnieuw beter, en hij had minder ongelukjes.

De terugkomst en hechting met zijn juf zorgde er finaal voor dat hij helemaal op school ook terug goed in zijn vel zat, maar ondertussen kon ik hem toch al helpen met de opgebouwde spanning deels te verlichten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.