Dé inzichten die ik elke nieuwe mama toewens

Heel recent kwamen er in onze vriendenkring twee nieuwe mensjes bij. Welkom kleine M. en kleine M. Jullie komst vervult ons van vreugde en dankbaarheid.

Bij het zien van die tedere lieve snoetjes, dacht ik terug aan de eerste dagen, weken, maanden… bij onze kindjes. En ik vroeg me af welke dé inzichten waren uit Aware Parenting die voor mij zo waardevol waren en rust en houvast hebben gebracht.

1. baby’s huilen omdat ze willen huilen en niet steeds omdat ze honger of een andere fysieke nood ervaren – huilen mag er zijn in liefdevolle aanwezigheid en hoeft niet gestopt of opgelost te worden > bracht me rust en opluchting;

2. baby’s kun je niet verwennen door ze te veel aandacht, liefde, aanrakingen, nabijheid te bieden – veel dragen en samen slapen en je baby heel lang dichtbij jou houden hoeft helemaal geen uitleg of heeft geen nadelige gevolgen, integendeel > bracht me genot, tederheid en ook gemak;

3. je moeder- of vadergevoel – dus echt luisteren naar hoe je lichaam en hart spreken en niet je hoofd! – weet steeds welke weg te volgen > bracht me kracht en vertrouwen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.